Evde Çanta Dikim İşi

Dikiş becerileriniz özellikle de kadın çantaları gibi popüler aksesuarlara odaklanırsanız karlı bir girişime öncülük edebilirsiniz. Ancak evde dikiş işini yürütmek için dikiş becerilerinden fazlasına ihtiyacınız olacaktır.  Örneğin el sanatları sektöründe işlerin nasıl yürüdüğünü ve küçük ölçekli bir işletme açmak için ne tür zorunlulukları yerine getirmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekir. Evde çanta işinizin başarılı olmasını istiyorsanız ciddi anlamda hazırlanmanız gerekir.

Evde çanta işi nasıl başlanır?


1 – Hedef kitlenizi belirleyin.


Çanta kadınların kullandığı en yaygın aksesuarlardan biri olsa da kafanızda belli bir hedef kitle belirlemeniz daha fazla başarılı olmanıza yardımcı olur. Örneğin iş kadınlarının kullandığı çantalarla genç kızların istediği çantalar arasında fark vardır.

2 – Çantalarla ilgili olan son trendleri araştırın ve hedef kitlenize uygun tarzlara ayrı bir özen gösterin.


Çantaları yaparken kullanacağınız malzemeleri araştırın ve malzeme fiyatlarıyla ilgili fikir sahibi olmaya çalışın.

3 – Rekabeti gözden geçirin ve neler yapabileceğinize bakın.


Hedef kitlenize uygun çantaları başarıyla satanlar hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız hataları da o kadar iyi önlersiniz. Yapacağınız çanta türlerine ve pazarlama yöntemlerine karar verin. Öğrendiklerinize bağlı olarak fikirler geliştirin.

4 – Size yol göstermesi için bir iş planı hazırlayın.


İşletmeniz küçük ölçekli de olsa büyük ölçekli de olsa iş planı işinize yarayacaktır. İş planı işinizi nasıl yürüteceğinizle, ne kadar yatırım yapacağınızla ve ortaya çıkabilecek problemlerle nasıl başa çıkabileceğinizle ilgili net bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. Yatırımcılara başvuracaksanız veya bir finans kuruşlundan kredi alacaksanız iş planına ihtiyacınız olacaktır.

5 – İşletme ruhsatı için ilgili resmi kurumlara başvurun.


Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.

6 – Çantalarınızı tasarlayın ve numuneler yapın.


Yapıcı geribildirimler almak için çantaları tanıdığınız insanlara gösterin. Hedef kitlenize uyan insanlardan fikir almaya çalışın. Önerilerini dikkate alın ve tasarımlarınızı yeniden düzenleyin. Numuneleriniz mükemmel olana kadar bu süreci tekrarlamanız gerekebilir. Geribildirimler tamamen olumlu olduğunda satışa başlamak için yeterli sayıda çanta dikin.

7 – Çantalarınızı nerede satacağınıza karar verin.


Çantalarınızı online olarak, internet siteniz aracılığıyla veya Etsy, Artfire ve eBay gibi siteler aracılığıyla satabilirsiniz. Aynı zamanda el sanatları fuarlarında, konsinye olarak butiklerde veya yerel etkinliklerde de satabilirsiniz. Geniş bir müşteri tabanı oluşturduktan sonra çantalarınızı kendi mağazanızdan satabilirsiniz.

8 – Her fırsatta işinizin tanıtımını yapın.


Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarında reklam yapmayı, yerel gazetelere reklam vermeyi veya el ilanları dağıtmayı deneyin. Karşılaştığınız her insana kartvizitlerinizden verin.

9 – Diğer gelir fırsatlarından yararlanmaya çalışın.


Özel siparişler alın, yırtık çantaları tamir edin veya çanta yapımı kursları düzenleyin. Sunacağınız hizmetlerle ilgili insanları bilgilendirin.

Etiketler: ek iş ilanları, ek iş veren firmalar, evde ek iş, evden ek iş, küpe paketleme işi, çanta dikim işi

Yorum Gönder

0 Yorumlar