Evde iş imkanı olarak resim çerçevesi yapmak


Evde ne iş yapabilirim diyenlere özel evde iş imkanlarını ve para kazanma yollarını araştırmaya devam ediyoruz. Resim çerçeveleri yapmak evinizden kolaylıkla yürütebileceğiniz ilk başta yarı zamanlı olarak başlayabileceğiniz ve sonrasında tam zamanlı bir işe dönüştürebileceğiniz harika bir iş fırsatıdır. Bu işte başarılı olmak istiyorsanız işçilik, müşteri ilişkileri ve reklam becerilerinizi doğru kombinlemeniz gerekir.

Resim çerçeveleri yapmak için örgün eğitime ihtiyaç yoktur. Ancak bu işe yeni başlayacak biri olarak becerilerinizi geliştirmek amacıyla sanat malzemeleri satan bir dükkanda çalışmanız veya halk eğitim kursları gibi eğitimlere katılmanız size avantaj sağlayacaktır. Girişimci ev hanımları üzerinde yapılan bir ankete göre bağımsız çerçeveciler yılda ortalama 10.000 – 15.000 TL kazanmaktadır.

Ev merkezli çerçeveliğin avantajları


  • Resim çerçevesi yapmak sanatsal bir faaliyettir.
  • Ağızdan ağza pazarlamanın doğru yapılması haberlerin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlar.
  • Resim çerçeveleme hobiden işe dönüştürülebilecek en avantajlı evde iş imkanlarından biridir.
  • Fiyatlarınızı düşük tutmanız ve parça başı iş yapmanız rakiplerinize karşı rekabet üstünlüğü kazanmanızı sağlar.

 Ev merkezli çerçeveciliğin dezavantajları


  • Bu işi evinizden yürüteceğiniz ve tek başınıza çalışacağınız için uzun saatler çalışmanız gerekebilir.
  • Müşteriler iş bitiminde fiyatla ilgili problemler yaratabilir. Bu nedenle işe başlamadan önce tahmini bir fiyat vermeniz size avantaj sağlayacaktır.

 Evden resim çerçevesi işine başlamak için ihtiyacınız olanlar


  1. Zımpara aleti, kesici, cam kesici, buzlu cam kesici, bant, testere, mengene, gönye, çerçeve askısı, yapıştırıcı ve zımba gibi araçlar
  2. Daha verimli çalışabilmek için büyük bir çalışma tezgahı veya masası
  3. Çerçeveli ve çerçevesiz sanat çalışmalarını saklamak için bir oda ( değerli sanat eserlerinin veya fotoğrafların zarar görmesini engellemek için sıcaklık ve rutubetin tercihen kontrol edilmesi gerekir ).
  4. Müşterilerin kolayca anlayabileceği bir fiyat listesi
  5. Yazılı ve online reklamlar
  6. İş üretmek için sanat malzemeleri satan dükkanlar, galeriler ve fotoğrafçılarla güçlü ilişkiler kurun.

Çalışmalarınızı ve aynı zamanda çerçeve numunelerinizi sergilemek için bir alan yaratın. Veya resim çerçevesi işinizi tamamen seyyar hale getirerek numunelerinizi müşterilerin evlerine veya işyerlerine götürün.

Girişimci tavsiyesi

Eksiksiz bir araştırma yapın. Detaylandırılmış beş senelik bir iş planı hazırlayın. İyimser olun ancak küçük sıkıntılar içinde plan yapın. Kendinizi işinize adayın. İşinizle ilgili her detay ( muhasebe, reklam, envanter kontrolü ) hakkında bilgi sahibi olun. Kendinizi rakiplerinizden farklılaştırmanın yollarını arayın. Evde resim çerçeveleme işi için uzun saatler çalışmanız gerekse de tatmin edici ve karlı bir iş imkanıdır.

Evde iş yaparak para kazanmak isteyenlere özel evde iş imkanlarını ve ek gelir fırsatlarını araştırmaya devam edeceğiz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar